Feestdagenmix!

Recepten-Valentijnsdag

Valentijnsdag is DE dag om je geliefde eens lekker
te verwennen.
En uit eten gaan is natuurlijk wel erg leuk, maar
zelf een lekkere maaltijd op tafel zetten is misschien
nog wel veel leuker
Steek een paar kaarsen aan.....zet een vaasje met een rode roos op tafel en natuurlijk een rustig muziekje.
Wat moet je nou maken op zo'n bijzondere dag als Valentijnsdag ???
Mocht u nog leuke recepten hebben dan zouden wij het
leuk vinden als u ze ons toestuurt,wij zullen ze dan met
uw naam erbij vermelden als u dat wilt.
 

Valentine
60 ml Crème de Bananas
30 ml Wodka
90 ml cranberrysap
ijsblokjes
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten in een shaker met enkele ijsblokjes. Even kort schudden en door een barzeef in een cocktailglas schenken.
Garneer met een uitgewaaierde aardbei.

Gevulde harten:
Voor ± 18 stuks
voor het deeg:300 gram bloem, gezeefd ,2 theelepels bakpoeder, gezeefd
¼ theelepel zout ,200 gram zachte boter of margarine ,150 gram suiker
1 groot ei,1 vanillestokje het merg ervan ,poedersuiker v/d garnering
voor de vulling:
150 gram abrikozen uit blik, goed uitgelekt, fijngehakt
100 gram grof gehakte walnoten ,1 eetlepel honing
extra nodig: hartvormige uitsteekvorm; bakplaat met bakpapier bekleed
1) Bloem, bakpoeder en zout mengen. Boter, suiker, ei en vanillemerg met bloemmengsel mengen en tot soepel deeg kneden. Deeg in plasticfolie verpakt 1 uur in koelkast laten rusten.
2) Voor vulling abrikozen, noten en honing mengen. Oven voorverwarmen op 180*C. Deeg in twee stukken verdelen en beide delen op bebloemd werkvlak uitrollen tot deeglap van ± ½ cm dik. Uit beide deeglappen elk ± 18 harten steken.
3) Op 18 deegharten flinke lepel vulling leggen en deze afdekken met andere deegharten. Randen van deeg goed op elkaar drukken en met vork hierin een patroon drukken.
4) Gevulde deegharten op bakplaat leggen en in midden van oven in 15-20 min. lichtbruin en gaar bakken. Koeken op rooster laten afkoelen en voor serveren licht met poedersuiker bestrooien.
Bereiding: ± 40 min. Wachten: ± 1 uur

Liefdesappels
Bereidingstijd: 0-10 minuten
Ingrediënten:
1 soeplepel grenadine
2 soeplepels suiker
Bereidingstijd: 0-10 minuten
Aantal personen: 4
Belgisch
Bereidingswijze:
Koel de appelen af in de koelkast. Steek in iedere appel een houten brochette. Warm een mengeling op van suiker en grenadine. Wanneer deze mengeling op het punt staat te karameliseren, doopt u er de appel in. Laat het glazuur afkoelen. Geniet ervan en hap toe !

Voor geliefden
 Ingrediënten:2 personen: 1 Avocado .300 gram gepelde Garnalen .2 Selderie stengels
4 walnoten.Mayonaise .Ketchup .Room .
Bereidingswijze:
Snij de avocado doormidden, haal de noot en het vruchtvlees eruit (zorg ervoor dat de schil intact blijft).
Snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
Snij de selderie stengels in stukjes, breek de walnoten in stukjes en meng beiden met de blokjes avocado en voeg de garnalen toe.
Maak een saus van 4 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel ketchup en 1 eetlepel room. (een paar druppels citroen naar smaak)
Schep nu de saus door het mengsel en vul hiermee de twee avocadoschelpen.
Zet het geheel in de koelkast totdat je ze wilt opdienen.
Een lekkere salade die makkelijk en snel te bereiden is.

'Gelatin Hearts'
2.5 kopje water en 3 ons aardbeien of kersengelatine,
of 2.5 kopje vruchtensap en 3 ons suikergelatine.
Meng het water / sap en de gelatine in een glazen
bakvorm en zet het geheel in de magnetron
(3 tot 5 minuten in de hoogste stand ) tot het water
of de sap kookt.
Roer het geheel nu door tot de gelatine is opgelost.
Giet het geheel nu in een hartvormige bakvorm
en zet het in de koelkast tot de gelatine hard is.
Als je geen hartvormige bakvorm hebt dan kun
je het geheel ook in een pan gieten en laten bevriezen.
Later kun je dan de hartvorm eruit snijden.

Harten-Aarbeientaart
Wat heb je nodig:
Mix voor kwarktaart (bijv Dr. Oetker)
Mix voor kruimelbodem (meestal geleverd bij kwarktaartmix)
staafmixer en mengkom ,steelpannetje en lepels ,0,25 liter slagroom
garneerspuitroom,450 g magere kwark ,400 ml water ,50 g boter
ronde springbakvorm (ongeveer 24 cm),bakpapier ,spuitroom, aardbeienjam/vlaaivulling
Werkwijze:
We gaan eerst de taartbodem maken. Bedek de taartvorm met bakpapier.
Verwarm de boter kort in de pan (vraag wel even wat hulp van een volwassene!) en meng hier de mix voor de kruimelbodem doorheen. Maak nu de bodem van de taart onderin de taartvorm. Druk de bodem stevig aan met een lepel.
Tip! Ook heel lekker is om de bodem te maken met bijvoorbeeld biscuitjes, Bastogne koeken of lange vingers.
Klop de slagroom stijf. Maak nu de staafmixer goed schoon en vetvrij! Dit is belangrijk, anders kan de taart mislukken!
Meng het water en de taartmix in een vetvrije kom. Klop het ongeveer 2 minuten op tot een egale mousse. Voeg nu de kwark toe en meng dit er goed doorheen met de staafmixer (niet op de hoogste stand en niet langer dan een halve minuut!).
Meng nu met een spatel de opgeklopte slagroom er doorheen en verdeel dit mengsel direct over de taartbodem.
Nu kan de taart de koelkast in voor 4 uur om op te stijven.
Hierna kan het versieren beginnen. maak van de aardbeienjam/vlaaivulling een hart op de taart en maak de randen af met een dikke rand spuitroom! Niet te veel slagroom snoepen tussendoor hoor...
Tip! In plaats van de vlaaivulling of aardbeienjam kan je ook verse aardbeien gebruiken natuurlijk!

'Special Breakfast'
Bak een ei in een hartvormige bakvorm.
Op deze manier maak je speciaal voor jouw
lover een hart-omeletje.
Vergeet niet om het brood te roosteren en
in de welbekende hartvorm te snijden.
Op deze manier krijg je een heel geinig
en romantisch geheel om jouw lover op bed te brengen.
Dit gerecht is erg leuk te combineren
met de 'Heart Sandwiches'.

Mickey Mouse Valentijnscake
Wat heb je nodig:
cakevorm in de vorm van een hart of speciale 'Mickey Mouse'-vorm
OF: gewone ronde taartvorm waar je naderhand een hartvorm uitsnijdt
200 g cakemeel ,4 eieren ,200 g boter ,200 g (basterd)suiker ,halve citroenschil
1 zakje vanillesuiker ,zout ,jam ,staafmixer
Werkwijze:
Vet de bakvorm in met boter of olie met een stukje keukenrol. Ondertussen kan je de oven alvast voorverwarmen op 160º C.
Mix de boter, suiker, vanillesuiker, beetje zout en de geraspte citroenschil tot een glad mengsel. Meng nu de eieren er één voor één doorheen en klop dit ook goed door.

Voeg nu het cakemeel in één keer toe en mix het goed tot een egaal beslag.
Doe dit beslag in de bakvorm en bak het in circa 60 minuten gaar en goudbruin. De cake is gaar als een (brei)naald droog uit de cake komt als je in het dikste gedeelte prikt.
Laat de cake nu afkoelen. Versier de cake nu met bijvoorbeeld jam en poedersuiker.
Tip: Als je het hart uit een grote taartvorm snijdt houdt je voldoende cake over, zodat je er ook kleine cakejes bij kan maken.

 
Ik zou het leuk vinden als u af en toe eens in mijn gastenboek schrijft.
Verder wens ik u veel plezier
 

Feestdagenmix.nl - Voor elke feestdag een nieuwe pagina! - Print gerust de teksten en plaatjes uit - Enne... vergeet niet in mijn gastenboek te schrijven!


Neem contact met mij op.

Schrijf in mijn gastenboek

Print deze pagina.